La Constitució de Nicaragua reconeix que “tota persona té dret a la llibertat de consciència, de pensament i de professar o no una religió. Ningú no pot ser objecte de mesures coercitives que poden menystenir aquests drets ni ser obligada a declarar el seu credo, ideologia i creença”, i que “totes les persones, individualment o col·lectivament, tenen dret a manifestar les seves creences religioses en privat o en públic, mitjançant el culte, les pràctiques i el seu ensenyament”.

Es tracta de drets constitucionals que el règim de Daniel Ortega i Rosario Murillo vulneren amb desvergonyiment total. La profunda crisi sociopolítica que viu el país ha anat empitjorant al llarg d’aquests darrers anys, a mesura que el govern s’ha tornat cada vegada més autoritari.

Igual que el poble nicaragüenc, l’Església també pateix la repressió del règim d’Ortega i Murillo, especialment a partir de l’abril del 2018, quan el govern va promoure una reforma legal que va aixecar protestes arreu del país. “Segueixo de prop, amb preocupació i dolor, la situació a Nicaragua, que afecta persones i institucions”, ha dit el papa Francesc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!