Aquest diumenge 19 de maig, festa de Pentecosta, l’Església celebra el Dia de l’Acció Catòlica i Apostolat Seglar amb el lema “Laics per vocació, cridats a la missió”.

Per a la jornada d’enguany, la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida de la Conferència Episcopal Espanyola convida els batejats a proclamar l’Evangeli, a la missió que Jesús va encomanar, “que es du a terme amb la força de l’Esperit Sant”.

En un missatge, els prelats de la Comissió subratllen que és fonamental “que descobrim, com a membres del Poble de Déu, que tenim una missió que no és iniciativa nostra, sinó de Déu, que la sosté i permetrà que perduri pels segles dels segles”.

En aquest sentit, l’escrit recorda l’Encontre sobre el Primer Anunci, celebrat el mes de febrer passat, i la preparació per a un Congrés sobre les Vocacions, que es farà a Madrid el febrer del 2025.

Amb aquestes dues iniciatives, el missatge expressa: “Volem que ressoni amb força aquesta crida que l’Església ha rebut, com a assemblea de convocats, poble de Déu unit en la missió, a viure la seva vocació, que té com a horitzó la missió.”

Especialment, els bisbes destaquen la vocació laical, “que s’exercita en la caritat política, en l’anunci de l’Evangeli en el cor del món”.

Per això, insisteixen que els laics han rebut una vocació “que els fa sentir-se corresponsables en la vida i missió de l’Església”.

Per als bisbes de la Comissió, es tracta que “el laic sigui laic” per vocació, en tots els àmbits de la vida. I també es desenvolupa en l’interior de la vida de l’Església, ajudant en la litúrgia, la catequesi o els grups parroquials.

Finalment, des de la Comissió Episcopal per als Laics, la Família i la Vida s’agraeix el servei dels laics “compromesos en la missió evangelitzadora de l’Església”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!