Pelegrins

A continuació podeu llegir les cartes creuades entre Artemio Vítores, pare franciscà a Jerusalem, i Bàrbara Virgil, col·laboradora de «Catalunya Cristiana» i guia de les Rutes bíbliques i expedicions culturals Ruth Travel. Per la seva actualitat i la seva forta càrrega testimonial, hem volgut publicar-les amb permís dels seus autors.

P. Artemio Vítores
Jerusalem, dijous 24 de juliol

Estimada Bàrbara, el Senyor et doni la Pau! Com estàs? Espero les teves paraules d’ànims i les teves pregàries en aquests moments difícils que ens toca viure. T’explico una cosa.
Novament ens trobem en una altra situació de no-pau. No sé si s’haurà de catalogar com a guerra, però tot sembla apuntar que sí. Així que, en els meus gairebé 44 anys de presència a Terra Santa, aquesta ja seria la vuitena vegada, a les quals cal afegir les dues intifades. Absurd! El que més em preocupa és la situació a la regió. L’altre dia van volar una església nostra a Síria i tots coneixem les notícies de l’Iraq, on els musulmans radicals estan aconseguint que no quedi cristianisme. I les nostres societats i governs no fan res per impedir-ho!

…Podeu descarregar-vos la carta sencera en PDF

Bàrbara Virgil
Barcelona, 1 d’agost

Molt estimat Artemio, t’asseguro que des d’aquí fem tot el que podem, i seguim portant de viatge els nostres grups de pelegrins. Encara que moltes persones cancel·len, els religiosos i els pelegrins que ho decideixen lliurement continuen arribant a Terra Santa. Van ser fa una setmana el grup d’Oblats de Montserrat amb 40 pelegrins; durant les properes setmanes peregrinaran una parròquia de Girona i claretians de Barcelona junts. Espero poder venir al setembre amb el pelegrinatge de Mn. Ramon del bisbat d’Urgell, i fer-te una forta abraçada.

…Podeu descarregar-vos la carta sencera en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!