Pax Christi Internacional premia les dones colombianes

Pax Christi Internacional ha atorgat el Premi de la Pau 2015 al Col·lectiu de Pensament i Acció Dones, Pau i Seguretat de Colòmbia per la visibilitat i l’impuls donats a la contribució fonamental de les dones en la construcció de la pau al país i per la promoció de la transformació ètica de la societat colombiana com a camí cap a una pau sostenible.

El premi té com a objectiu honorar persones i organitzacions amb un compromís significatiu amb la pau, la justícia i la no-violència arreu del món.

Fundat l’octubre del 2011, el Col·lectiu de Pensament i Acció és una xarxa de dones amb experiències socials i professionals diferents que s’esforcen per difondre valors ètics capaços d’aconseguir una pau duradora a Colòmbia i fomentar un diàleg permanent entre sectors socials.

Segons Pax Christi, el Col·lectiu és un exemple de com la diversitat pot ser assumida i orientada cap al canvi positiu en una societat polaritzada on hi ha divisions profundes.

La iniciativa més destacada del Col·lectiu és el Pacte Ètic per un País en Pau, que és una proposta d’acord-marc per a la transformació ètica de Colòmbia. Subratlla que, a més d’aconseguir la pau entre el govern i les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia), la reconciliació nacional només serà possible gràcies a la promoció de valors fonamentals com el diàleg i la participació activa de les dones en el debat públic i polític.

Amb aquest reconeixement, Pax Christi Internacional honora el paper central que les dones desenvolupen arreu del món en la pacificació de conflictes locals, nacionals i internacionals.

La cerimònia de lliurament es farà el 16 de maig a la ciutat de Betlem, en el marc de les celebracions del 70è aniversari de Pax Christi Internacional.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!