Aquest divendres 27 d’octubre el papa Francesc ha convocat una jornada de pregària, dejuni (recordem que consisteix en un sol àpat al dia, tot i que també es pot menjar alguna cosa, menys de l’habitual, al matí i a la tarda) i penitència per la pau.

La pregària  presidida pel papa Francesc la podreu seguir per Ràdio Estel en directe, de 18 a 19h, des del Vaticà.

El programa de la jornada començarà amb un cant inicial per demanar a la Mare de Déu una mirada al seu poble; després es resarà el Rosari, amb la participació del poble mitjançant diversos lectors i lectores i els cants animats per un cor.

Acabats els cinc misteris de la pregària mariana, es farà un silenci que donarà pas a una exposició del Santíssim Sagrament, amb adoració dels presents.

El que passa a Terra Santa i a altres focus de guerra al món han portat el Papa a repetir, un cop més: “Silencieu les armes, escolteu el crit de la pau dels pobres, de la gent, dels nens. La guerra no resol cap problema, només sembra mort i destrucció. Augmenta l’odi, multiplica la venjança. La guerra esborra el futur.”

Francesc demana que no ens cansem de pregar per la pau i fa una exhortació a “prendre un sol partit: el de la pau”.

La invitació a participar en aquesta jornada de pregària s’adreça també “als germans i germanes de diferents confessions cristianes, que pertanyen a altres religions i a tots aquells que tenen al cor la causa de la pau”.

Aquesta petició del Papa s’ha estès a les Esglésies particulars, que han preparat iniciatives semblants.

Ràdio Estel també oferirà, dins la missa de les 19.15h, la participació de l’arxidiòcesi de Barcelona des de la catedral, on s’inclourà aquesta invocació, en comunió amb el Sant Pare, després d’una exposició del Santíssim, de 14 a 18h, un Rosari per la Pau i Vespres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!