Pau VI ja és beat

Donar a Déu el que és de Déu. “Pel do d’aquest Sínode i per l’esperit constructiu amb el qual tots han col·laborat. Gràcies al nostre estimat papa Pau VI. Gràcies pel seu testimoni d’amor a Crist i a la seva Església humil i profètic.” El papa Francesc ha fet ressonar aquestes paraules a l’homilia de la misa amb ocasió de la conclusió del Sínode extraordinari sobre la Família i la beatificació de Pau VI.

“Donar a Déu el que és de Déu”, ha dit Francesc, significa estar disposat “a fer la seva voluntat i dedicar-li la nostra vida i col·laborar amb el seu Regne de misericòrdia, d’amor i de pau”. En això, ha comentat, rau la força dels cristians: “El llevat que fermenta i la sal que dóna gust a tot esforç humà contra el pessimisme generalitzat que ens ofereix el món. En això radica la nostra esperança, perquè l’esperança en Déu no és una fugida de la realitat, no és una coartada; és posar fil a l’agulla per tornar a Déu el que li pertany. Per això, el cristià mira la realitat futura, la realitat de Déu, per viure plenament la vida i respondre, amb valor, als reptes nous.”

La resposta de Jesús, segons el Pontífex, la dóna “a tots aquells que tenen problemes de consciència, sobretot quan estan en joc la convivència, les riqueses, el prestigi, el poder i la fama”. Jesús posa l’accent a reconèixer i creure fermament “que només Déu és el Senyor de l’home, i no n’hi ha cap altre. Aquesta és la novetat perenne que hem de redescobrir cada dia, superant el temor que sovint sentim davant les sorpreses de Déu. Ell no té por de les novetats“.

Durant el Sínode, ha afirmat Francesc, “pastors i laics de tot arreu del món han portat a Roma la veu de les Esglésies particulars per ajudar les famílies a seguir el camí de l’Evangeli, amb la mirada fixa en Jesús. Ha estat una gran experiència en la qual hem viscut la sinodalitat i la col·legialitat, i hem sentit la força de l’Esperit Sant que guia i renova l’Església, cridada a fer-se càrrec de les ferides obertes i a tornar l’esperança a tantes persones que l’han perduda”.

Domund

A l’hora de l’Àngelus, el Papa ha destacat la figura del nou beat Pau VI, a qui ha definit com a “defensor valent de la missió ad gentes” en el dia en el qual se celebrava el Domund.

El Bisbe de Roma ha assenyalat que el poble cristià sempre estarà agraït al nou beat per l’exhortació apostòlica Marialis cultus i per haver proclamat Maria “Mare de l’Església”, amb ocasió de la cloenda de la tercera sessió del Concili Vaticà II.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!