Molts de nosaltres, possiblement, ens hem preguntat: és possible viure en pau? Com puc assolir la pau? Què fer per construir la pau al meu voltant? Tot i que considero necessari abans respondre una pregunta prèvia: què és la pau?

Al diccionari de la RAE ens trobem amb les definicions següents entre d’altres: situació en la qual no hi ha lluita armada en un país o entre països. Relació d’harmonia entre les persones, sense enfrontaments ni conflictes.

Insatisfet amb aquestes respostes, em permetreu que intenti respondre-hi posant el focus en la Sagrada Escriptura.

A l’Antic Testament, per referir-se a la paraula “pau”, es fa servir el terme hebreu shalom. Que al Nou Testament es traduirà per l’expressió eirênê.

Per a la mentalitat bíblica, aquests mots signifiquen alguna cosa més que absència de conflicte. En realitat, signifiquen: plenitud, totalitat, prosperitat, fins i tot, tirant llarg, felicitat, benestar. Una plenitud i un benestar que abasti tots els aspectes de la vida. Per tant, podem dir que és trobar-se un mateix integrat, equilibrat, harmònic.

Des d’aquí, ara, podem respondre les preguntes inicials, perquè la pau és entrar en relació amb l’altre perquè, trobant-me jo en equilibri i harmonia començar plegats a construir un món d’equilibri, harmonia i integració, un món en plenitud.

Per concloure, m’agradaria deixar-vos un desafiament, tenint en compte el que hem dit: serem capaços junts d’anar edificant una nova cultura d’obertura, escolta i diàleg, des de la qual puguem caminar cap a un món en pau?

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!