Pastors de les grans ciutats del món aplegats a Barcelona

Vint-i-cinc pastors de grans metròpolis d’arreu del món es reuneixen des d’avui a Barcelona per participar en el Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats. L’acte central d’aquesta trobada tindrà lloc demà dimarts a la basílica de la Sagrada Família. El Papa Francesc dedicarà una salutació i un missatge especial a tots els participants a l’acte, que podran gaudir d’una celebració de la Paraula amb intervencions musicals.

En total, està confirmada la participació de vint-i-cinc arquebisbes de grans ciutats així com tots els bisbes de Catalunya. Diòcesis com Buenos Aires, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Santiago de Xile, Chicago, San Francisco, Monterrey, Kinshasa, Douala, Abuja, Bombai, Manila, Saigon, Seul, Roma, Varsòvia, Burdeus, Zagreb, Lisboa, Madrid, Nàpols i Lió seran representades pels seus arquebisbes.

Amb l’objectiu de ser una presència d’Església enmig de la gran ciutat que és Barcelona, la Sagrada Família acollirà la celebració litúrgica de la Paraula, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, que es complementarà amb intervencions musicals a càrrec de la Polifònica de Puig-Reig i de l’Escolania de Montserrat, tot demostrant la bona sonoritat de la basílica gaudiniana. Abans, però, tots els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar al Papa Francesc en exclusiva, que dedicarà una salutació i un missatge als presents.

En acabar la celebració, tots els pastors de grans metròpolis es faran dues fotos de grup amb la Sagrada Família de fons.

Com es pot assistir a l’acte de la Sagrada Família?

Les entrades per participar en aquest acte cultual i cultural es podran recollir del 10 al 21 de novembre al Seminari Conciliar de Barcelona, en un horari de 10 a 14h i de 16 a 20h. La Sagrada Família serà l’escenari que acomiadi els vint-i-cinc cardenals i arquebisbes de tot el món que participaran en la segona etapa del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats. I és que, el proper 25 de novembre, a les 19.30h, la basílica acollirà un acte cultual i cultural obert a tots els fidels de l’arxidiòcesi, que tindran l’oportunitat de saludar pastors d’Amèrica, d’Àfrica, d’Àsia i de la resta d’Europa. Aquesta serà la darrera activitat dels arquebisbes de grans metròpolis a Barcelona abans de marxar cap al Vaticà per a presentar les reflexions finals del Congrés al Papa Francesc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!