Passar de mort a vida

Enguany, les festes de Pasqua de Resurrecció(21 d’abril) i Sant Jordi (23 d’abril) venen seguides al calendari. I encarahem de comptar que el Dilluns de Pasqua, en molts indrets, és també festiu.Celebrem la festa de les festes i la diada d’un màrtir, el patró de Catalunya.Encara que Sant Jordi sigui laborable, és, sens dubte, el dia més festiu alscarrers i places de ciutats i pobles. Per això aquest número de CatalunyaCristiana és extraordinari (64 pàgines).

Pasqua és el pas de mort a vida. Encara aquestaexpressió és usada, en la parla comuna, per descriure el trànsit d’una situaciódifícil o tensa a un nou estat més plaent i tranquil. En aquest sentit,publiquem el testimoni del familiar d’una víctima d’abusos i esclavatgeinfantil, que fou llegit a Lleida en la recent vetlla de pregària presidida pelbisbe Salvador Giménez titulada Amb el papa Francesc lluitem contra els abusossexuals. El testimoni va descriure la víctima com «un mort en vida, anul·lat,sense projectes, ni somnis, ni il·lusions» i va fer palès com l’acompanyamentsol·lícit, proper i afectuós, pot ajudar una persona damnada a passar de mort avida: «Volem que la Bona Notícia de Jesús, la fortalesa que ens ha donat perviure, malgrat tot el que hem sofert, sigui un referent per a tots els altres.Necessitem i volem anunciar-ho. Demanem al Senyor que ens doni salut alsgermans per atendre, tenir cura i acompanyar el nostre germà, per tal que laresta de la seva vida sigui digna, plena d’afecte i d’amor, perquè un temps lifou robat.»

D’altra banda, la festa de Sant Jordi —detantes ressonàncies cíviques i patriòtiques—, s’escau enguany en la proximitatde les eleccions. El cardenal Joan Josep Omella, en una carta dominical recent,titulada L’escalf de la llar (7/4/2019), demana als polítics que no s’oblidindel dret de gaudir d’un habitatge digne i adequat, un dret que recull l’article25 de la Declaració dels Drets Humans i l’article 47 de la Constitucióespanyola. També les persones sensesostre o amenaçades de desnonament quetroben o retroben l’escalf d’una llar «passen de mort a vida».

Desitgem als nostres lectors i subscriptors una bonaPasqua de Resurrecció i una feliç Diada de Sant Jordi, recordant que la festa iel compromís, per ser autèntics, han d’anar sempre units.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!