El papa Francesc ha celebrat, juntament amb 70.000 nens a la plaça de Sant Pere, l’eucaristia en la primera Jornada Mundial del Nen, en la solemnitat de la Santíssima Trinitat, on ha dedicat l’homilia a explicar amb paraules senzilles aquesta festa als nens.

“Quants ‘déus’ hi ha? Un en tres persones: el Pare que ens va crear a tots i que ens estima tant, Déu. I quan resem a Déu Pare, quina és la pregària que resem tots? El Parenostre. Sempre demanem a Déu, el Nostre Pare, que ens acompanyi en la vida i ens faci créixer”, ha dit Francesc.

Quan el Papa ha preguntat als nens el nom del Fill, la plaça sencera ha respost: “Jesús!” Com ha destacat el Pontífex, “resem a Jesús perquè ens ajudi, perquè estigui a prop nostre i també quan combreguem rebem Jesús i Jesús ens perdona tots els nostres pecats”.

Francesc ha insistit que Jesús perdona sempre, que ho perdona tot. Per això, ha recordat que “nosaltres hem de tenir la humilitat de demanar perdó”.

El Papa ha recordat com cal demanar perdó: “Perdona’m, Senyor, he actuat malament. Soc feble. La vida m’ha posat en dificultats, però tu ho perdones tot. M’agradaria canviar de vida i que m’ajudis.”

Després d’explicar que Déu és el Pare, el Fill, Jesucrist, el Pontífex s’ha referit a l’Esperit Sant.

PAPA FRANCESC

“L’Esperit Sant ens acompanya en la vida. Ell és qui ens diu al cor les coses bones que hem de fer”

Francesc ha posat en relleu que l’Esperit és qui dona la força i consola en les dificultats.

Al final de l’homilia ha recordat que els cristians tenim una Mare i ha demanat als nens que preguin pels seus pares, pels seus avis, pels infants malalts i “per la pau, perquè no hi hagi guerres”.

La segona Jornada Mundial del Nen se celebrarà el setembre del 2026.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!