El Papa ha renovat la seva crida a posar fi a qualsevol acció que pugui alimentar “l’espiral de la violència” al Pròxim Orient i que pugui enfonsar la regió en una guerra encara més àmplia.

Ho ha dit diumenge després del res del Regina caeli davant l’atac iranià contra Israel: “Quant de patiment! Preguem per la pau. No més guerra, no més atacs, no més violència! Sí al diàleg i la pau!”

Francesc segueix amb “pregària i preocupació, amb dolor” les notícies que arriben sobre l’empitjorament de la situació a la zona.

Segons el Pontífex, ningú no hauria d’amenaçar l’existència d’altres i que totes les nacions haurien de “posar-se al costat de la pau”, ajudant israelians i palestins a viure en dos estats, l’un al costat de l’altre, en condicions de seguretat: “És el seu desig profund i legítim, i és el seu dret! Dos estats veïns!”

Un cop més, el Papa ha demanat un alto el foc a Gaza i que s’avanci “amb determinació” pel camí de la negociació. Recordant el patiment de la població de Gaza, “sumida en una catàstrofe humanitària”, ha instat que es facin tots els esforços per alleugerir el seu patiment i ha pregat perquè “els ostatges segrestats fa mesos siguin alliberats immediatament”.

També ha renovat la pregària pels nens de tot el món que pateixen a causa de nombroses guerres, en particular Ucraïna, Palestina, Israel i Myanmar.

Francesc ha recordat que el 25 i 26 de maig l’Església celebrarà la primera Jornada Mundial de l’Infant. Ha saludat els nens presents a la plaça de Sant Pere i els que l’observen arreu del món. Els ha agraït els seus esforços per promoure aquest dia i els ha assegurat al seva pregària. També els ha animat a compartir la seva alegria i el seu desig d’un món millor, un món en pau.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!