Aquest diumenge, prèviament a res del “Regina caeli”, el Papa ha comentat l’evangeli on Jesús diu als deixebles que els anomena “amics”.

Francesc ha destacat que “Jesús ens diu que som amics: persones estimades més enllà de tot mèrit i expectativa, a les quals Ell allarga la mà i els ofereix el seu amor, la seva gràcia, la seva Paraula; amb les quals comparteix el que li és més estimat, tot el que ha sentit del Pare”.

Com ha subratllat el Papa, “fins al punt de fer-se fràgil per a nosaltres, fins a posar-se a les nostres mans sense defensa ni pretensions, perquè ens estima, vol el nostre bé i vol que participem del seu”.

Al final de la reflexió, ha demanat a la Mare de Déu que “ens ajudi a créixer en l’amistat amb el seu Fill i a difondre-la al voltant nostre”.

Pau i diàleg

“Que hi hagi pau perquè el diàleg s’enforteixi i doni bons fruits.” Amb aquestes paraules, després del res del “Regina caeli”, el Papa ha tornat a demanar pregàries per arribar a una solució pacífica en el conflicte entre Israel i Palestina.

També ha demanat pregar per Ucraïna, de la qual ha tornat a dir que és una societat “turmentada”.

Igualment ha recordat la població de l’estat de Rio Grande do Sul, al Brasil, afectada per inundacions greus que han bloquejat els camins, han destruït carreteres i han provocat més de 55 morts, 74 desapareguts, 107 ferits i 17.000 persones sense llar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!