“Que tots els presoners d’aquesta guerra tornin aviat a casa.” És la crida que ha fet el Papa al final de l’Àngelus d’aquest diumenge. Una petició que no neix només del dolor pel drama del conflicte a Ucraïna, sinó també de l’alegria per una bona notícia: l’alliberament de dos religiosos redemptoristes.

Els sacerdots grecocatòlics Ivan Levytskyi i Bohdan Heleta van ser posats en llibertat juntament amb vuit persones més en un intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna.

Francesc, que “amb dolor” ha adreçat un pensament a totes les “poblacions ferides o amenaçades pels combats” perquè “Déu les alliberi i les sostingui en la seva lluita per la pau”, ha demanat als fidels que repeteixin el seu desig: “Tots els presoners a casa.”

De la seva banda, el president ucraïnès Volodímir Zelenski ha agraït, a través del compte X, els “esforços de la Santa Seu per portar aquestes persones a casa”. També el cap de l’Església grecocatòlica ucraïnesa, Sviatloslav Shevchuk, ha expressat en una nota “gratitud al Sant Pare, el papa Francesc, que va contribuir personalment a l’alliberament dels nostres sacerdots redemptoristes”.

Malgrat els grans obstacles, en un empresonament de més d’un any i mig”, escriu el cap grecocatòlic, “els esforços de la diplomàcia vaticana van aconseguir un resultat victoriós”.

Especialment agraeix la tasca del secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, i del president de la Conferència Episcopal Italiana, el cardenal Matteo Zuppi, als quals el Papa va encomanar l’alliberament dels ucraïnesos capturats i empresonats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!