Aquest dijous el papa Francesc s’ha reunit amb els participants en l’Assemblea Plenària del Dicasteri per al Clergat i s’ha centrat en tres aspectes principals: la formació permanent dels sacerdots, la promoció de les vocacions i el diaconat permanent.

El Papa ha subratllat la importància que els sacerdots visquin en una xarxa de relacions fraternes perquè “no estem destinats a caminar sols”, i ha expressat gratitud per la generositat amb la qual la majoria dels sacerdots treballen.

Sobre la formació, el Pontífex ha dit que ha de ser permanent, especialment en un món en canvi constant com el nostre.

A Francesc el preocupa molt la soledat que viuen molts sacerdots, per això ha recordat que el sacerdoci és un camí “que no s’ha de fer sol”: “És essencial que els sacerdots se sentin ‘com a casa’. Vosaltres, com a Dicasteri, heu començat a teixir una xarxa mundial: us insto a fer tot el possible perquè això continuï i doni fruits arreu del món.”

La disminució de les vocacions al sacerdoci i a la vida consagrada és un dels grans reptes de l’Església, ha comentat Francesc. I ha afegit que la crisi també afecta les vocacions al matrimoni: “No ens podem resignar que per a molts joves la perspectiva d’una oferta radical de vida hagi desaparegut de l’horitzó.”

En relació amb el diaconat permanent, ha convidat els assistents a la plenària a contribuir a reflexionar permanentment sobre aquest ministeri, centrant-se especialment “en la diaconia de la caritat i el servei als pobres”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!