El papa Francesc, després de resar l’Àngelus des de la seva residència Santa Marta per segon diumenge consecutiu, s’ha mostrat entristit per la ruptura de la treva entre Israel i Palestina, i ha assegurat que la situació “és greu”.

En una crida llegida per Mons. Paolo Luca Braida, el Papa ha subratllat que, tot i que molts ostatges han estat alliberats, “molts continuen a Gaza. Pensem en ells i en les seves famílies que havien vist una llum, una esperança de retrobar-se amb els seus éssers estimats”.

Francesc ha demanat a tots els líders que siguin “capaços d’assolir un nou alto el foc el més aviat possible i trobar solucions diferents de les armes, mirant de trobar camins valents cap a la pau”.

El Pontífex també ha pregat “per les víctimes de l’atemptat que ha tingut lloc aquest diumenge a les Filipines, on una bomba ha esclatat durant una missa: “Soc a prop de les famílies i del poble de Mindanao que ja ha patit tant.”

Igualment, ha tingut molt present els treballs de la COP28 a Dubai i ha renovat la invitació per “respondre al canvi climàtic amb canvis polítics concrets. Sortim de les estretors de particularisme i del nacionalisme, i abracem una visió comuna, comprometent-nos tots, ara i sense retard, en una conversió ecològica global necessària”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!