“Davant d’un futur que, de vegades, pot semblar ombrívol, siguem sembradors d’esperança i teixidors de bé, convençuts que la vida es pot viure d’una altra manera i que la pau és possible.” Ho ha dit Francesc aquest dimecres en l’audiència general a la plaça de Sant Pere.

En el cicle de catequesis sobre els vicis i les virtuts, el Papa ha presentat una reflexió sobre la virtut teologal de l’esperança, que considera com una resposta a la manca de “sentit” de la vida i a la “desesperació de l’home, el sentiment d’inutilitat de tot”.

PAPA FRANCESC

“El Senyor sempre és a prop nostre, la mort mai no vencerà, mai”

L’esperança “és la resposta que se li ofereix al cor” quan reflexiona sobre el nostre destí final, ha dit el Papa, i ha reconegut que “una resposta negativa” a les preguntes sobre el sentit de la vida conduirà a la tristesa.

Sense esperança, moltes persones renuncien a la vida i “totes les altres virtuts corren el risc d’ensorrar-se i acabar en cendres”, ha destacat Francesc.

Els cristians s’adonen que l’esperança no prové dels mèrits propis, ha assenyalat el Pontífex: “Si creuen en el futur, és perquè Crist va morir i ressuscitar i ens va donar el seu Esperit.”

El Papa ha advertit sobre els pecats contra l’esperança, inclosa la “nostàlgia dolenta” per la felicitat del passat i la desesperació pels nostres pecats, quan oblidem que “Déu és misericordiós i més gran que els nostres cors”.

PAPA FRANCESC

“Aquells que estan inspirats per l’esperança i són pacients poden superar les nits més fosques”

Finalment, el Papa ha explicat que l’esperança “és la virtut dels joves de cor, i l’edat aquí no importa. Perquè també hi ha gent gran amb els ulls plens de llum, que experimenten una tensió permanent cap al futur”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!