Per primera vegada des del 2017, el papa Francesc ha presidit aquest diumenge la missa de Corpus Christi a la basílica de Sant Joan del Laterà. Aquesta tradicional celebració s’havia deixat de fer a causa de la pandèmia i els problemes de salut de Francesc (el 2018 i el 2019 el Papa la va celebrar als suburbis romans). Finalment, aquest any el Pontífex ha pogut presidir la missa a la catedral de Roma, des d’on ha sortit en processó fins a la basílica de Santa Maria la Major, on s’ha beneït el Santíssim. Aquest recorregut, com ha dit el mateix papa Francesc, no és un gest d’exhibicionisme o d’ostentació de la fe, sinó que “busca convidar tothom a participar de la vida nova que Jesús ens ha donat; a seguir-lo, perquè en cada home i dona que trobem pugui augmentar l’alegria i la llibertat dels fills de Déu”. 

Durant l’eucaristia, el Papa ha fet una crida al nostre món, el qual com ha recordat, “és urgent que recuperi l’essència del pa de l’amor, continuï esperant i reconstruint sense cansar-se mai del que l’odi destrueix”. En aquest sentit, el Pontífex ha demanat que “fem memòria de la nostra vida, dels nostres encerts, els nostres errors”, i que recordem la “presència del Senyor a la nostra vida”. 

En l’homilia, Francesc també ha destacat la importància d’eliminar l’egoisme de les nostres vides, que com ha dit, no porta llibertat sinó esclavitud: “La llibertat no la trobem en les caixes fortes dels que ho acumulen tot per a ells mateixos, ni als sofàs on molts descansen amb la peresa i l’individualisme; la llibertat es troba al cenacle, on, sense cap altre motiu que l’amor, un s’inclina davant dels seus germans i germanes per oferir el seu servei, la seva vida”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!