Jornada Ancians

El proper 28 de juliol, el diumenge més proper a la festa de Sant Joaquim i Santa Anna, l’Església celebrarà la IV Jornada Mundial dels Ancians. El papa Francesc ha presentat la jornada aquest dimarts, i ha llançat el seu missatge per a l’edició d’aquest any, que com ha dit, ha d’ajudar-nos a veure que “l’enfrontament o xoc entre generacions, és a dir, entre avis i nets, és una falsedat”. 

Com ha expressat en el seu missatge el Pontífex, “la solitud i l’actitud de descartar són les dues principals xacres a què es veuen abocats milions de persones grans a tot el món”, i no són fruit de la casualitat: “Són fruit de decisions polítiques, econòmiques, socials i personals que no reconeixen la dignitat infinita de tota la persona”, es pot llegir al text del Papa. 

“En la vellesa no m’abandonis”

Per aquest motiu el mateix Francesc ha aprofitat el seu missatge per convidar les famílies a visitar els seus avis i àvies, persones que sovint estan desanimades o que ja no esperen que un futur diferent sigui possible. Aquesta recomanació va en la mateixa línia del lema de la Jornada, que és “En la vellesa no m’abandonis”, una frase inspirada en el Salm 71. Com ha dit el Pontífex, “Déu no abandona mai els seus fills”, i menys quan “l’edat avança i les forces minven, quan apareixen les canes i quan la vida es torna menys productiva i tenim el risc de pensar que som inútils”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!