El 28 de març el papa Francesc es traslladarà a la penitenciaria de Rebibbia, a Roma, per presidir, a les 16.00, la celebració del Dijous Sant, la Missa de la Cena del Senyor, durant la qual farà el ritu del lavatori dels peus a 12 recluses del centre.

Durant la visita, que serà privada, el Papa saludarà els representants del personal civil, del servei penitenciari i de les recluses, per adreçar-se a l’església del Pare Nostre, situada a l’interior del centre penitenciari, per presidir la celebració eucarística.

Finalitzada la missa, tindrà lloc l’intercanvi de regals.

Des de l’inici del seu pontificat, el papa Francesc ha escollit llocs perifèrics i d’exclusió per a la celebració del Dijous Sant, entre ells centres penitenciaris, centres de refugiats, centres d’acollida i atenció a malalts o joves desemparats.

El 28 de març del 2013, 15 dies després de l’inici del seu pontificat, Francesc va anar al centre penitenciari de Casal del Marmo, una presó per a menors situada al nord-oest de Roma.

El 2014 va visitar un establiment de la Fundació Don Carlo Gnocchi, el centre Santa Maria della Provvidenza, al barri romà de Casalotti-Boccea, que acull persones amb discapacitat i trastorns mentals.

El 2015 va celebrar el lavatori dels peus del Dijous Sant a la presó de Rebibbia a Roma.

El 2016, en el marc del Jubileu de la Misericòrdia, el Papa va anar a un centre per a sol·licitants d’asil, a Castelnuovo di Porto, on va anar rentant els peus a 12 dels 890 immigrants llavors acollits allà.

El mateix va fer el 2017, en visitar el centre penitenciari de Paliano; el 2018, la presó de Regina Caeli al centre de Roma, i el 2019, al centre penitenciari de Velletri.

El 2020 i el 2021 van ser dos anys especials a causa del Covid-19. El 2020 el Papa va celebrar la Missa de la Cena del Senyor a la basílica de Sant Pere davant d’una audiència reduïda. Després va retre un homenatge als molts sacerdots que van morir durant les primeres setmanes de la pandèmia, però no va poder fer el ritu del lavatori dels peus pel protocol sanitari vigent.

El 2022, el Bisbe de Roma va anar al Nou Complex Penitenciari de Civitavecchia, on va celebrar la missa a la capella i va rentar els peus als reclusos, de diferents edats i nacionalitats.

El 2023, després de deu anys, Francesc va tornar on havia fet la primera Missa de la Cena del Senyor del seu pontificat. El 6 d’abril del 2023 va celebrar a la presó de menors de Casal del Marmo.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!