Quan falta poc més d’un mes per Nadal, va prenent forma el calendari de cites papals típic del període d’Advent. Com és habitual, les dates les ha anunciat el mestre de celebracions litúrgiques pontifícies, l’arquebisbe Diego Ravelli.

El 8 de desembre, a les 16.00, Francesc presidirà el tradicional acte de veneració de la Immaculada Concepció davant l’estàtua de la Mare de Déu a la plaça d’Espanya de Roma.

El 2022, el Bisbe de Roma va lliurar a la imatge les flors de tots els fills del món “nombrosos homes i dones, no només cristians”, que alimenten “la gratitud més gran” envers ella, que vetlla “per tots nosaltres”. En aquella ocasió, el Papa es va commoure i va plorar per Ucraïna, terra màrtir.

Dimarts 12 de desembre, a les 18.00, Francesc presidirà la missa a la basílica de Sant Pere, el dia en què l’Església celebra la memòria de la Mare de Déu de Guadalupe, patrona d’Amèrica Llatina.

Es tracta d’una celebració molt significativa per a tota la comunitat americana que viu a Itàlia i a diferents llocs del món. L’any passat la litúrgia va estar acompanyada pels càntics en els quals es van alternar la Capella Sixtina amb el Cor dels Col·legis Pius Llatí Americà i Mexicà.

Enguany, a més, l’eucaristia tindrà lloc en el marc del camí de la novena intercontinental guadalupana, que prepara a la celebració del V Centenari de l’Esdeveniment Guadalupà el 2031.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!