Aquest dimecres el papa Francesc ha iniciat una nova sèrie de catequesis sobre les virtuts i els vicis que s’hi oposen. Francesc ha explicat, en l’audiència general, com les Escriptures i els mestres de la vida espiritual ens insten a rebutjar el mal d’arrel i ha ressaltat la importància de salvaguardar el cor.

Començant pel llibre del Gènesi, ha analitzat com aquest llibre presenta la dinàmica del mal i la temptació, tal com ho reflecteix la història d’Adam i Eva. La serp, criatura amagada i de moviments lents, representa el perill de la temptació i el pecat.

La prohibició de menjar de l’arbre de la ciència del bé i del mal marca una “mesura de la saviesa”, ha explicat el Papa, i no una restricció en l’ús de la raó, sinó una forma d’ajudar a comprendre que hi ha límits humans i que no som omnipotents.

La temptació de voler ser amos del bé i del  mal continua sent un problema, ha dit Francesc, i ha subratllat “l’obstacle més perillós per al cor humà”. Aquests indicis de pecat poden amenaçar “la nostra proximitat al Senyor i la nostra obediència al seu pla d’amor per a les nostres vides”.

La història d’Adam i Eva mostra que no van resistir la temptació de la serp, que va sembrar dubtes en les seves ments sobre Déu. I van cedir a elles, cosa que va comportar el col·lapse de la seva vida harmoniosa a l’Edèn, ha constatat el Pontífex.

Així doncs, el mal no entra en la vida humana de manera clamorosa, ha observat Francesc, sinó lentament i subtilment a través del pensament, alimentant els dubtes i cedint-hi per deixar-se atrapar per les seves temptacions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!