Dilluns 6 de novembre, a les 9.00, el papa Francesc rebrà en audiència privada el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

La trobada tindrà lloc a la biblioteca del Palau Apostòlic, on el Papa acostuma a rebre els màxims representants institucionals en aquest tipus d’audiències.

Segons informa el Departament de Presidència de la Generalitat, l’audiència va ser sol·licitada pel president Aragonès el 22 de juny d’aquest any, per carta.

En aquesta carta també es feia referència a les relacions entre les institucions catalanes i el Vaticà, i a la proximitat de dos esdeveniments rellevants a Catalunya, com la celebració el 2025 del Mil·lenari de l’Abadia de Montserrat i la culminació de les obres de la Sagrada Família.

El president va enviar aquesta petició després d’una trobada amb el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

L’1 de juliol el Vaticà va respondre també per carta comunicant que el papa Francesc rebria el president en una audiència privada, i posteriorment es va ultimar la data.

L’únic president de la Generalitat que ha estat rebut pel Papa al Vaticà va ser Jordi Pujol, que es va reunir amb Joan Pau II a principis del 1981. Artur Mas també va ser rebut en audiència pel papa Joan Pau II el 2002 quan era conseller en cap.

El president Pujol també va trobar-se amb Joan Pau II en la visita del Papa a Catalunya el 1982 i el president Montilla va rebre Benet XVI en la seva visita a Barcelona el 2010.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!