l Papa ha demanat aquest dijous que s’acabin per sempre les guerres, ja que destrueixen la vida. Ha estat durant l’homilia de la missa de la Commemoració dels Difunts, presidida per Francesc al Cementiri de Guerra de Roma, entre les tombes dels caiguts a la guerra.

Hi han participat unes 300 persones, reunides sota la pluja. El record de la jove edat dels caiguts i el dolor pel final han estat molt presents en la reflexió del Pontífex, que ha lamentat la gran quantitat de pèrdues humanes. 

PAPA FRANCESC

“Avui, demanem al Senyor la pau, perquè la gent no es mati mai més a les guerres. Són molts els innocents morts, molts els soldats que hi deixen la vida. Sempre les guerres són una derrota, sempre! És cert que un derrota l’altre, però pel darrere hi ha la derrota del preu pagat”

En aquesta línia, el Sant Pare ha reivindicat el record de tots els difunts i la pregària perquè siguin acollits pel Déu que ho perdona tot: “Fem memòria dels qui ens han precedit, que han fet la seva vida, que han acabat la seva vida. Memòria de molta gent que han fet el bé, en la família o entre els amics. I és memòria també d’aquells que no han aconseguit fer tant el bé. Però en la memòria de Déu i en la misericòrdia de Déu, han estat igualment rebuts. Aquest és el misteri de la gran misericòrdia del Senyor.”

La Missa del Dia de Difunts en un cementiri de Roma s’ha convertit en una tradició de diversos anys durant aquesta dècada de pontificat. 

Ha celebrat l’Eucaristia, per exemple, al Cementiri Laurentino, al Cementiri Militar Francès i al Cementiri Americà de Nettuno, entre altres llocs de Roma.  

Aquesta Eucaristia pels difunts s’ha celebrat l’endemà que el Bisbe de Roma recordés que “la santedat no és inassolible, sinó un do ofert per a una vida feliç”.

Durant la pregària de l’Àngelus en la festa de Tots Sants, el Papa va parlar aquest dimecres de la santedat com un do i un camí que pot canviar les nostres vides sempre que s’aculli amb responsabilitat i esforç, perquè només així podrem, “units per l’amor de Déu”, emprendre el camí cap a la santedat.  

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!