El Papa ha recordat aquest dimecres sobretot els presoners de guerra i les nombroses persones torturades en el context bèl·lic. Ha estat al final de l’audiència general a la plaça de Sant Pere del Vaticà, on Francesc ha renovat un cop més la seva crida urgent a frenar i aturar les guerres. 

El Pontífex ha fet esment de Terra Santa, Palestina, Israel i Ucraïna i ha expressat el desig “que el Senyor mogui la voluntat per alliberar-los [els presoners], a tots! I parlant de presoners, em ve al cap un record als qui són torturats. La tortura dels presoners és una cosa molt lletja. No és humana. Pensem en les nombroses tortures que fereixen la dignitat de la persona!”

D’altra banda, durant la reflexió de l’audiència general, el Papa ha presentat la temprança, la quarta i última de les virtuts cardinals, com un valor que obre les portes a la felicitat des de la senzillesa i la moderació. 

En aquesta línia, el Sant Pare ha recordat que la temprança ajuda a fer predominar la voluntat i la raó en la pròpia vida. 

Finalment el Bisbe de Roma ha expressat el seu desig que la Pasqua sigui un temps perquè tots actuem amb més senzillesa i sense complicacions. 

El Papa ha assegurat que, per als filòsofs grecs, la temprança significa “poder sobre un mateix”. “Aquesta virtut és, per tant, la capacitat d’autodomini, l’art de no deixar-se atropellar per les passions rebels”, ha dit el Papa. I ha recordat que per al Catecisme, és la virtut que “assegura el domini de la voluntat sobre els instints i manté els desitjos dins dels límits de l’honestedat”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!