Aquest diumenge, Jornada Mundial del Malalt, després del res de l’Àngelus, Francesc ha assegurat que “no podem quedar-nos en silenci” sobre el fet que hi ha moltes persones a les quals se’ls nega el “dret a les cures, i per tant, el dret a la vida”.

El Papa ha recordat especialment la gent que viu “en l’extrema pobresa” i “en zones de guerra”. “Allà es violen tots els dies els drets humans fonamentals. És intolerable”.

En aquest sentit, ha demanat pregàries per a “tots els pobles martiritzats per la guerra”, sobretot els de Myanmar, Ucraïna, Palestina i Israel.

En la Jornada Mundial del Malalt d’enguany, el Pontífex ha explicat la importància “de les relacions en la malaltia”. “El primer que necessitem quan estem malalts és la proximitat de les persones estimades, dels operadors sanitaris i, en el cor, la proximitat de Déu.”

PAPA FRANCESC

“Tots som cridats a ser a prop dels que pateixen, a visitar els malalts, com ens ensenya Jesús a l’Evangeli”

El Papa ha volgut expressar la seva proximitat, i la de tota l’Església, a les persones malaltes, a les “més fràgils”. Per això, ha demanat no oblidar l’estil de Déu, que es caracteritza “per la proximitat, la compassió i la tendresa”.

Al començament de la reflexió que va seguir a la pregària mariana, Francesc ha demanat un aplaudiment per a l’argentina Maria Antònia de Paz i Figueroa, coneguda com a “Mamà Antula”, canonitzada per ell mateix aquest diumenge.

És la primera santa originària del país del papa Francesc. Abans de la cerimònia, el Pontífex s’ha reunit amb el president argentí, Javier Milei, al capdavant de la delegació que havia arribat a Roma provinent de Buenos Aires per assistir a l’històric esdeveniment.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!