El Papa inicia una pregària mundial per la pau

Per viure el “temps de gràcia” fins a l’obertura de la Porta Santa, el Pontífex en l’Àngelus d’aquest diumenge ha demanat als fidels “intensificar” la pregària.

Francesc ha inaugurat l’Any de la Pregària, “dedicat a redescobrir el gran valor i l’absoluta necessitat de la pregària”. El Papa ha recordat que els “propers mesos ens conduiran a l’obertura de la Porta Santa amb la qual iniciarem el Jubileu”.

El Papa ha donat inici a aquest any especial, que segueix al dedicat a la reflexió sobre els documents i a l’estudi dels fruits del Concili Vaticà II, durant el qual es treballarà a les diòcesis d’arreu del món per redescobrir la centralitat de la pregària.

En preparació de l’Any Sant 2025, es convida les diòcesis a promoure moments de pregària individual i comunitària. Es proposen “peregrinacions de pregària” cap al Jubileu o itineraris d’escoles de pregària amb etapes mensuals o setmanals, presidides pels bisbes, en les quals implicar tot el Poble de Déu.

Per viure plenament aquest any, el Dicasteri per a l’Evangelització publicarà una sèrie d’Apunts sobre la pregària, per tornar a posar al centre la relació profunda amb el Senyor, a través de les múltiples formes de pregària contemplades en la rica tradició catòlica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!