Pablo d’Ors

El Vaticà ha nomenat el sacerdot madrileny Pablo d’Ors com a nou conseller del Pontifici Consell per a la Cultura. La institució, presidica pel cardenal Gianfranco Ravasi, és un dicasteri de la Cúria Romana, creada per Sant Joan Pau II el 20 de maig de 1982 i fa les funcions del Ministeri de Cultura del Vaticà. L’autor de Biografia del silenci, és l’actual director del Laboratori d’Escriptura Teatral.

Pablo d’Ors neix a Madrid l’any 1963. És nét de l’assagista i crític d’art Eugeni d’Ors i deixeble del monjo i teòleg Elmar Salmann. Després de graduar-se a Nova York i estuadiar Filosofia i Teologia a Roma, Praga i Viena, es doctora, sota la direcció de del seu mestre Salmann, amb una tesi anomenada Teopoètica. Teologia d l’experiència literària. El 1991 es ordenat sacerdot i es destinat a la missió claretiana d’Hondures, on comença una tasca evangelitzadora i social.

Quan torna a Espanya, compagina el seu treball pastoral amb una feina docent com a professor de Dramatúrgia i d’Estètica Teològica en diversos centres superiors d’Espanya i d’Argentina. El 2014 va fundar l’associació Amigos del Desierto, juntament amb el jesuita Franz Jalics.

L’any 2000 comença la seva trajectòria com a novel·lista i resulta finalista del premi Herralde. Totes les seves obres, emparentades amb la literatura de Franz Kafka, Hermann Hesse i Milan Kundera, han tingut molt bona acollida per les crítiques. Però el reconeixement pel públic li va arribar el 2009 amb la publicació de Biografia del Silenci, amb 8 edicions en un any, i El olvido de sí, un homenatge a qui considera el seu pare espiritual: Charles de Foucauld.

Actualment, a més d’impartir recessos intensius d’oració contemplativa, Pablo d’Ors atén espiritualment els malalts i moribunds en un hospital de Madrid. Precisament Catalunya Cristiana va entrevistar Pablo d’Ors amb motiu de la publicació del seu llibre Sendino se muere.

Podeu llegir l’entrevista descarregant-vos-la en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!