Càritas diocesana de Tarragona obre una botiga de Moda re- a Tarragona. La nova botiga s’afegeix a les 128 ja existents a l’Estat espanyol. El nou comerç de roba i complements de segona mà es troba a prop del Mercat Central, al carrer Governador Gonzalez 18. Està gestionada per l’empresa d’inserció Arada, de Càritas diocesana de Tarragona. Vicenç Veses, responsable d’Arada, explica el següent: “El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i al mateix temps afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social del territori. Així, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables atesos per Càritas.”

Moda re- és una cooperativa impulsada per la confederació Càritas Espanyola, destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar treball social i sostenible.

Les persones que compren a Moda re- ajuden a persones vulnerables a normalitzar la seva situació

La botiga Arada Moda re- ha sigut creada amb una imatge moderna i actual, que vol trencar amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. I ha fet una important aposta pel comerç de proximitat i la generació de llocs de feina a partir de processos de recuperació. Les persones que compren a Moda re- ajuden a persones vulnerables a normalitzar la seva situació.

El projecte tèxtil de Moda re- es basa en una economia circular que respecta i cuida las persones i el medi ambient. En aquesta línia, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, va recordar que “les nostres propostes sempre es dirigeixen a l’acompanyament de les persones i a assolir el reconeixement de la seva dignitat, així com va compartir tres breus idees extretes de paraules del papa Francesc, que són: l’economia mata, l’actual sistema mundial és insostenible i ens hem fet insensibles a qualsevol forma de malbaratament”.

“Ara és més necessari que mai treballar per la reutilització de la roba. Una de les nostres metes prioritàries, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, a les nostres plantes treballem seguint un procés de tractament de la roba i complements amb el que aconseguim un estalvi d’emissions de Co2 i de m3 d’aigua”, afirmen els seus responsables.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!