Obertura imminent del procés de beatificació de Chiara Lubich

El procés de beatificació de Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars, ja es troba en marxa. Així ho ha anunciat recentment la seva sucessora, Maria Voce, coincidint amb el 70è aniversari d’aquesta profètica realitat eclesial. El 7 de desembre passat Maria Voce va signar la carta de petició formal al bisbe de Frascati, Mons. Raffaelo Martinelli, per a la introducció de la causa de beatificació de Chiara Lubich.

“Aquest fet -ha dit Maria Voce-, ens convida a tots a una santedat encara més gran, a construir aquesta santedat dia rere dia a la nostra vida per contribuir a destacar aquella santedat col·lectiva a la qual Chiara tendia”. Des de la data de la seva mort i de molts llocs d’arreu del món, persones de tot tipus, catòlics i membres d’altres esglésies, religions i cultures venen expressant el desig que aquest procés de Chiara Lubich sigui iniciat. Un reconeixement com aquest podrà revifar en molts un posterior i personal compromís espiritual i moral pel bé de la humanitat.

La sol∙licitud va ser signada el 7 de desembre, precisament en la data en què se celebra el setantè aniversari de la fundació del Moviment dels Focolars, amb la presència de nombrosos focolarins i focolarines aplegats a Castel Gandolfo per a la seva trobada anual, serà presentada i després considerada per l’autoritat eclesiàstica competent, segons la modalitat establerta pel dret i la pràctica de l’Església.

Al març del 2013, coincidint amb el cinquè aniversari del traspàs de Chiara Lubich, Giancarlo Falleti, copresident del Moviment dels Focolars, va donar una entrevista a Ciutat Nova, en què parlava de la possibilitat i del significat de la introducció del procés d’obertura d’una causa de canonització per Chiara Lubich.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!