Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, ha presidit la sessió d’obertura de la investigació diocesana de la causa de presumpte martiri de la Serventa de Déu Gna. María Mercedes Antelo (1891-1936), religiosa de les Germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat de Nostra Senyora, Darderes.

Un cop complerts tots els tràmits amb el Dicasteri per a les Causes dels Sants, el dimarts 25 de juny s’ha constituït legítimament la causa d’aquesta Serventa de Déu. El decret de constitució signat per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i que ha llegit la secretària general i cancellera de la diòcesi, Màrion Roca, designa Mn. Gabriel Carrió com a postulador diocesà.

Foto: Agustí Codinach

L’acte, que ha moderat el director de l’Oficina Diocesana per a les Causes dels Sants, P. Josep M. Blanquet,  ha servit per constituir el tribunal diocesà per a la instrucció d’aquest procés. Així, el delegat episcopal serà Mn. Vicent Benito; el promotor de justícia serà Mn. Fernando Perales i, finalment, el notari diocesà d’aquest procés serà Antoni Torres.

La instrucció començarà el proper divendres 27 de juny amb la declaració del primer testimoni, el de la mare general de la congregació de les Germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat de Nostra Senyora, la mare María Rosario García Conde.

JAVIER VILANOVA

“L’obertura d’aquest procés d’instrucció és una alegria per a les germanes darderes i per a tota l’Església diocesana”

En el seu discurs de cloenda, Mons. Javier Vilanova ha destacat que el testimoni d’aquesta Serventa de Déu és signe “que la fe és viva, que l’amor sempre guanya i que tots som portadors d’esperança”. També ha afegit que l’obertura d’aquest procés d’instrucció és “una alegria per a les germanes darderes i per a tota l’Església diocesana”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!