Obertura de la causa de beatificació de Chiara Lubich

Dimarts 27 de gener, a les 16.00, tindrà lloc l’obertura de la causa de beatificació i canonització de Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars. El bisbe de Frascati (Itàlia), Mons. Raffello Martinelli, procedirà a l’obertura de la causa a la catedral.

La cerimònia començarà amb la pregària de vespres i està prevista la lectura del decret d’introducció de la causa i del nulla osta de la Santa Seu, la presa de posició del tribunal nomenat pel bisbe. Tot seguit, els juraments del bisbe, dels membres del tribunal i els de la postulació. La cerimònia es podrà seguir en directe per internet.

Maria Voce, presidenta dels Focolars, ha anunciat la notícia augurant a tots els que viuen la seva espiritualitat de ser “testimoni vivent” d’aquella santedat col·lectiva proposada i viscuda per Chiara Lubich.

Sis anys després de la mort de Lubich, el seu testimoni continua essent llum per al món, tal com ho demostra el flux constant de persones als llocs on va viure i on ara descansa, la capella del Centre Internacional dels Focolars a la diòcesi de Frascati. Més de 120.000 de diferents continents i tradicions religioses.

El procés cap a l’obertura de la causa es va iniciar el 7 de desembre del 2013, data en què se celebrava el setanta aniversari de la fundació dels Focolars, amb la presentació de la sol·licitud formal al bisbe de Frascati per part de Maria Voce. Amb ella es donava veu a tots aquells que havien expressat el desig que aquesta sol·licitud fos presentada per augmentar en molts el compromís espiritual i moral per al bé de la humanitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!