El Dicasteri per a l’Evangelització, encarregat de l’organització de l’Any Sant 2025, ha convocat els compositors d’arreu del món al concurs internacional per posar música a l’himne del Jubileu, el text del qual, en italià, està escrit per Pierangelo Sequeri i que té com a lema “Pelegrins de l’esperança”.

Segons el reglament, cal tenir en compte el destí litúrgic i la possibilitat que la partitura pugui ser interpretada per una schola cantorum, així com per una assemblea litúrgica. La peça musical ha de ser inèdita.

El cant, diu la nota del Dicasteri, caracteritza la vida de fe, que és una “peregrinació a la llum del Senyor ressuscitat”. Així ho demostren les Sagrades Escriptures, “amarades de cant i que té en els salms un exemple clar. (…) L’Església no fa res més que perllongar aquesta unió, fent del cant i de la música un dels pulmons de la mateixa litúrgia”.

Tota la informació del concurs es pot consultar a www.iubilaeum2025.va/it/inno.html i a la pàgina web del Dicasteri. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 25 de març del 2023.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!