Nuno

El pare Nuno de Silva Gonçalves és el nou director de la revista La Civilità Cattolica. Així ho va anunciar el superior general de la Companyia de Jesús, el pare Arturo Sosa, el passat dijous 14 de setembre. D’aquesta manera, Gonçalves pren el relleu del pare Antonio Spadaro, que ha dirigit aquesta revista jesuïta els últims 12 anys. 

Nascut a Lisboa el 1958, el pare Gonçalves és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Catòlica Portuguesa, i en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana, d’on va ser el rector del 2016 fins al 2022.

Com a explicat el nou director de La Civilità Cattolica, no prendrà el relleu oficialment fins al proper 1 d’octubre, i és per això que al número que es va publicar el dissabte 16 de setembre, Antonio Spadaro va dedicar una carta als lectors, on recorda la seva etapa al capdavant de la publicació. “Deixo el meu compromís amb una enorme gratitud per l’experiència viscuda, en una època extremadament complexa i agitada per la vida del món de l’Església catòlica. Passo el relleu amb tranquil·litat, però també amb certa nostàlgia per una tasca apassionant que m’ha permès viure anys i relacions molt boniques amb els germans jesuïtes de la redacció i de tot el món”, ha dit Spadaro. 

La revista La Civilità Cattolica és una de les revistes culturals més antigues del món, i va ser fundada a Nàpols pels jesuïtes italians el 1850. Ofereix un panorama ampli dels esdeveniments religiosos i polítics més actuals, sempre des del punt de vista catòlic. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!