Una quarantena de catequistes de la Unitat pastoral de Reus es van reunir, el 27 de gener, en una trobada formativa al Centre d’Espiritualitat Missioneres Claretianes de Reus. La jornada, que va coincidir amb la festa de sant Enric d’Ossó, patró dels catequistes, va estar centrada en la celebració de l’eucaristia amb els infants, i va comptar amb la participació de Marta Cortés, delegada diocesana per a la Catequesi, i de Mn. Xavier Roig, arxipreste del Baix Camp-Priorat.

Com va explicar Mn. Roig, un dels principals reptes en aquest aspecte és el de recordar que no s’han de fer celebracions “infantils”, sinó que s’han de fer misses que “tinguin en compte la participació dels infants, però que segueixin tota la litúrgia per ajudar-los a viure en la seva totalitat, i ajudar-los a viure una missa ‘normal’”.

Per fer-ho, va oferir als catequistes diverses propostes, com per exemple la selecció de cants que puguin comprendre tant infants com adults; la comprensió de les posicions del cos en els diferents moments de la litúrgia; donar-los un full amb les respostes de la missa i que un catequista les vagi indicant; o fer participar els infants en la processó d’entrada portant-hi els elements habituals, entre d’altres. D’altra banda, l’arxipreste també va recomanar als rectors que adrecin una part de l’homilia als infants, i que ells mateixos puguin llegir les pregàries dels fidels.

Al final de la xerrada, els catequistes van compartir les seves vivències, propostes i reflexions al voltant de la celebració de l’eucaristia amb els infants, i es va fer una pregària a la capella del Centre d’Espiritualitat Missioneres Claretianes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!