L’església de la Mare de Déu del Remei, a la Juncosa del Montmell; i el santuari de la Mare de Déu de la Serra, a Montblanc, han acollit aquest mes de desembre les celebracions de l’inici de l’experiència de vida eremítica de l’Arántzazu i de l’Alícia. Totes dues celebracions van ser presidides per l’arquebisbe Joan i les candidates a aquesta opció de vida van ser acompanyades per la delegada diocesana per a la vida consagrada, Gna. Isabel Górriz.

Església de la Mare de Déu del Remei de Juncosa del Montmell.
Arántzazu (a la dreta) amb delegada diocesana per a la vida consagrada, Gna. Isabel Górriz.

Mons. Planellas els va explicar que “aquesta experiència del primer any servirà per a fer un discerniment i saber si realment aquesta és la seva vocació”. En aquest sentit, els va desitjar “la llum del Senyor perquè puguin fer un bon discerniment de la seva vocació en aquest any de compromís amb l’Església”. Un compromís, va recordar, “amb l’Església diocesana de Tarragona, que té una llarga experiència de vida eremítica ja des de l’Edat Mitjana”.

“Enmig d’aquesta Església dieu “sí, vull fer aquesta opció de vida” i l’Església us acull i vol que visqueu aquí”, els va apuntar. Per altra banda, el Prelat els va dir que el compromís “és inicial i si la cosa funciona, us sentiu bé i a gust amb Déu i amb vosaltres mateixes, anireu trobant el vostre lloc”.

Alícia, a l’esquerra, fa una prova d’un any com a eremita de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

En acabar l’homilia, les celebracions van continuar amb la confirmació d’aquest compromís d’un any i l’entrega, per part del Sr. Arquebisbe, dels Estatuts de la Vida Eremítica i de la creu.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!