Nova Facultat Eclesiàstica d'Història

Ben aviat s’erigirà a Barcelona una nova facultat eclesiàstica. És la Facultat d’Història, Arqueologia i Arts cristianes i serà l’única d’aquesta disciplina en tot l’Estat espanyol. Així ho ha informat el cardenal Lluís Martínez Sistach als bisbes de Catalunya en la darrera reunió del curs de la Conferència Episcopal Tarraconense.

L’arquebisbe de Barcelona ha explicat que la nova Facultat Eclesiàstica d’Història, Arqueologia i Arts cristianes es tracta d’un projecte il·lusionant que conbrirà un espai molt important en l’àmbit de la docència superior de la història de l’Església, l’arqueologia i l’art a Catalunya.

Entre els professors estables, cal destacar David Abadías, Robert Baró o Marc Sureda. L’Església catalana passa d’aquesta manera a tenir una nova facultat, que s’afegeix a les ja existents: la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat Eclesiàstica de Filosofia, amb seu a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona.

L’artista Perico Pastor ha estat el creador del logo d’aquesta nova institució acadèmica. S’ha inspirat en un dels pinacles de la Sagrada Família, obra d’Antoni Gaudí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!