Properes les festes de Nadal, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha fet pública la convocatòria de la 88ena edició del Concurs de Pessebres i la 47ena del Concurs Infantil i Juvenil.

Els concursants podran inscriure el seu pessebre, en els deu grups especificats en les seves Bases: Mestres Pessebristes, Diorames, Familiars tradicionals, Familiars artístics, Esglésies, Entitats, Centres d’Ensenyament, Aparadors, Originals i Playmobil, aquest darrer tota una novetat. La inclusió com a grup propi, ha estat motivada per la proliferació de pessebres fets amb figures de Playmobil.

Les inscripcions al concurs poden formalitzar-se mitjançant la pàgina web de l’Agrupació: www.pessebristeslleida.com o bé a l’adreça electrònica pessebristeslleida@gmail.com. També personalment a l’Oficina de Turisme de Lleida (C/ Major 31). El termini d’inscripcions finalitzarà el dijous 23 de desembre, a excepció feta del grup Centres d’Ensenyament, que ho farà el divendres 16 de desembre.

D’acord amb les Bases del Concurs, el Jurat visitarà personalment tots els pessebres inscrits a fi i efecte de qualificar-los. Atorgarà tres primers premis per grup, amb els accèssits i mencions que cregui adients. L’Agrupació ha convocat alhora el XLVII Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres, amb cinc categories: Cicle Inicial (primer i segon de primària), Cicle Mitjà (tercer i quart de primària), Cicle Superior (cinquè i sisè de primària), etapa d’ESO i Categoria especial Diorames.

S’atorgaran tres primers premis per cada categoria i tres premis especials atorgats per la Paeria, la Diputació i la mateixa Agrupació; així com els accèssits i mencions que el Jurat cregui adients.

Els concursants hauran de presentar els seus pessebres el dimarts 20 de desembre, de 5 a 7 de la tarda, a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó n. 10), on seran qualificats pel Jurat.

Tots els pessebres quedaran exposats en aquest espai, fins al 5 de gener.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!