Nova edició de la guia "On menjar

La Comunitat de Sant’Egidio ha presentat la nova edició de la guia On menjar, dormir, rentar-se. Aquesta n’és la desena i, com cada any, vol servir de “brúixola a les persones que viuen al carrer perquè puguin orientar-se a la ciutat”, ha afirmat Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona. I ha afegit: “Hi ha els llocs on es pot trobar ajut i acollida, i alhora els llocs on a Barcelona es pot ajudar i ser acollidors.”

De l’experiència de la Comunitat de Sant’Egidio amb les persones sense sostre, va néixer a Roma, el 1990, una guia que actualment es publica a diferents ciutats italianes. A Barcelona se n’acaba de presentar la desena edició, de la qual s’han imprès 2.550 exemplars que seran distribuïts a persones necessitades i a associacions i serveis públics que s’ocupen de persones que viuen al carrer.

Aquesta guia ha estat elaborada gràcies a la tasca solidària de nombroses persones vinculades a la Comunitat de Sant’Egidio, que treballen amb els sense sostre de Barcelona des del 1989 juntament amb una xarxa de més d’un centenar de voluntaris. L’exhaustiva informació que recull la guia (en català i en castellà) s’estructura en 13 seccions, 733 entrades i 213 pàgines, més deu pàgines d’agenda personal.

Cal dir que el 51% de les entitats que proporcionen menjar, lloc on dormir, rentar-se i curar-se, acollida i orientació són parròquies o associacions d’inspiració cristiana; és a dir, un total de 116 entitats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!