Amb la nova botiga, ubicada a Vic a la Rambla del Carme, 31, Formació i Treball suma ja 20 establiments repartits arreu del territori; en concret, aquesta és la quarta impulsada a la diòcesi de Vic (després d’Igualada, Manresa i Ripoll), gràcies a la col·laboració amb Càritas diocesana de Vic.

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori.

Els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre és destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, reciclatge i venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible

Botiga Amiga Vic ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà.

Actualment hi treballen dues persones en situació de vulnerabilitat i una encarregada. 

D’altra banda, Formació i Treball expandeix també les seves fronteres i obrirà una nova delegació a Vic amb l’objectiu d’ampliar la presència a les comarques d’Osona, Bages, Anoia i Ripollès, i arribar així a més persones.

Aquesta nova delegació de Formació i Treball s’arrelarà al territori i detectarà les possibles mancances per poder aportar solucions als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte social, cobrint una necessitat bàsica insuficient resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!