La plaça i la basílica de Sant Pere

La basílica de Sant Pere ha habilitat, en col·laboració amb al departament d’Inspecció de Seguretat Pública, el Govern i la Gendarmeria del Vaticà, una entrada especial per evitar que qui vulgui pregar, confessar-se o anar a missa hagi de fer llargues cues plenes de turistes.

Segons un comunicat de la Fàbrica de Sant Pere, el recorregut disposat per als pelegrins passa per l’interior de la basílica vaticana a través de la nau dreta i condueix directament fins a la vitrina on es conserva l’escultura de marbre La Pietat, de Miquel Àngel.

D’aquesta manera, els fidels passaran per l’altar de sant Joan Pau II, la capella del Santíssim Sagrament, la capella Gregoriana amb la imatge de la Mare de Déu dels Socors, la zona reservada als penitents per a la Reconciliació, l’altar de la Càtedra i la capella de Sant Josep, per assistir a la celebració de les misses.

La sortida serà per les Grutes Vaticanes, on hi ha enterrats els pontífexs

L’horari d’obertura del nou itinerari és el mateix que el de la basílica: tots els dies de 6.50 a 18.40.

Com explica l’arxipreste de la basílica de Sant Pere, el cardenal italià Mauro Gambetti, aquesta decisió pretén establir un “itinerari privilegiat, per permetre als fidels, als grups de pregària i als pelegrins venir a pregar a Sant Pere i participar en els sagraments fàcilment, sense esperar fent cues llargues”.

CARDENAL MARIO GAMBETTI, arxipreste de Sant Pere

“En línia amb el desig del Sant Pare, volem restablir la màxima accessibilitat al santuari per a la vida espiritual, litúrgica i celebrativa”

El nou recorregut acull també els pelegrins compromesos en els diversos “camins”, que podran mostrar les cartes credencials i recollit el pergamí del “testimonium”, que dona fe de la seva peregrinació a la basílica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!