Nou llibre d’homilies del bisbe Sebastià Taltavull

El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, acaba de publicar l’obra La Crida de la Paraula, Homilies amb la Doctrina Social de l’Església. Editat pel Centre de Pastoral Litúrgica i prologat pel cardenal Renato Martino, el llibre recull les homilies de tots els diumenges i festes del cicle A de l’any litúrgic, fetes tenint en compte d’una manera especial la doctrina social de l’Església.  L’obra és la continuació del treball realitzat anteriorment pel bisbe Sebastià amb les publicacions de les homilies dels cicles C i B.

Segons l’autor del llibre «aquesta publicació no tracta d’oferir un text per ser llegit de forma íntegra i seguida, sinó d’unes reflexions que volen il·luminar amb la Paraula de Déu el camí que fan els cristians diumenge rere diumenge al llarg de l’any litúrgic». Mons. Taltavull destaca també que «l’enorme riquesa de contingut i experiència que ens regala l’Any de la Fe, i la que ha d’oferir, junt amb la seva dimensió social, ens donen peu a afirmar que no podem renunciar a redescobrir el gust per la Paraula de Déu i a ser lúcids perquè aquesta mateixa Paraula, que és viva , arriba al cor i és eficaç, transformi també la realitat social i la impregni d’Evangeli».

L’Homilia, Trucar a la porta del Cor

La lectura de la Paraula de Déu és un moment fonamental en la celebració de l’Eucaristia. Quan aquesta es proclama, Jesús es fa present per empènyer la nostra fidelitat al seu camí. Segons el bisbe Sebastià, “aquesta publicació no tracta d’oferir un text per ser llegit de forma íntegra i seguida, sinó d’unes reflexions que volen il·luminar amb la Paraula de Déu el camí que fan els cristians diumenge rere diumenge al llarg de l’any litúrgic”.

També aprofita per fer referència al missatge del papa Francesc durant la Jornada Mundial de Brasil. “He après que per tenir accés al poble cal entrar-hi pel portal del seu immens cor; permeteu-me que truqui suaument a aquesta porta. No tinc or ni plata, però porto amb mi, de tot el que m’ha estat donat, el més valuós: Jesucrist”.

El bisbe Taltavull, reforçant aquest discurs del pontífex, assegura que “si la Paraula de Déu la fem arribar al cor dels joves, de cor a cor, sense por ni prejudicis, només amb la netedat que Jesús ens demana a les benaurances, estarem presents  en un dels nous escenaris d’evangelització”.

Per altra banda, el bisbe també recorda les tres actituds que el Papa va pronunciar al santuari de Nostra Senyora d’Aparecida amb la finalitat d’ajudar a pastors, pares i educadors a transmetre als joves els valors que els facin artífex d’un món més just, solidari i fratern: “Mantenir l’esperança, deixar-se sorprendre per Déu i viure amb alegria”.

L’obra està estructurada segons el temps litúrgic: Advent, Nadal, Quaresma, Tríduum Pasqual, Pasqua, Solemnitats del Senyor, Temps de Durant l’Any i Propi dels Sants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!