El Museu Episcopal de Vic (MEV) ofereix un nou espai immersiu, “Avui, fa mil anys”, una aposta important per la digitalització de l’art medieval, emmarcat dins del projecte MEV, L’Art Medieval + Digital, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Estem parlant de l’espai immersiu més gran dels museus catalans, que s’inaugura amb una experiència emotiva i de gran impacte visual, un viatge del present cap al passat que permetrà connectar els públics actuals amb l’art medieval a través d’un relat protagonitzat per un jove aprenent de pintor del segle XII i per la catedral romànica de Vic.

Més endavant s’oferiran nous relats virtuals que els visitants podran escollir a través d’una pantalla tàctil. 

El nou espai immersiu del MEV és una eina educativa i divulgativa que explica un relat connectat amb les obres de la col·lecció permanent del museu. La contextualització de les peces en el corrent artístic i en l’època en què van ser creades esdevé fonamental perquè el visitant entengui i valori l’excepcional col·lecció que ofereix el centre, i és això el que pretén aquesta nova experiència. 

La primera immersió té una durada de deu minuts i permet descobrir tres espais virtuals: el taller d’un pintor, el carrer i la catedral romànica de Vic.

 És en aquest últim punt, la catedral, on s’entra en un món únic de misteri i color que, a més, servirà per anar situant les peces del museu en el seu context.

Aquesta recreació virtual no sols vol contextualitzar la col·lecció del MEV, sinó que també vol trencar el tòpic d’un art medieval auster i fosc, per descobrir un art ple de colors, llum i misteri.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!