Nou arquebisbe-coadjutor de Mèrida-Badajoz

El Papa ha nomenat arquebisbe-coadjutor de Mèrida-Badajoz Mons. Celso Morga Iruzubieta, actualment secretari de la Congregació per al Clergat a Roma.

Mons. Celso Morga va néixer a Huércanos (La Rioja) el 1948. Va ser ordenat sacerdot el 1972. Va cursar la llicenciatura en Dret Canònic a la Universitat de Navarra, on va obtenir el doctorat el 1978.

El 1987 va ser cridat a Roma per treballar a la Congregació per al Clergat, el dicasteri vaticà que s’encarrega dels temes que tenen a veure amb la vida i ministeri de 400.000 sacerdots catòlics arreu del món. Des del 2009 n’és el subsecretari, càrrec que ha ocupat fins al seu nomenament de secretari i arquebisbe titular d’Alba Marítima. Va ser ordenat bisbe per Benet XVI el 2011.

Mons. Celso Morga també ha desenvolupat una intensa tasca pastoral a diferents parròquies de Roma, entre elles la parròquia dels Sants Protomàrtirs Romans. És autor d’alguns llibres de Teologia espiritual i ha publicat treballs sobre la vida i el ministeri dels sacerdots, a L’Osservatore Romano i altres revistes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!