Diputat d’Obres Assistencials i Joventut de la Germandat de Nostra Senyora del Rocío de Barcelona, David García Requena s’encarrega de coordinar un dels punts de recollida d’aliments de la campanya solidària Gran Recapte 2022 del Banc dels Aliments de Barcelona, que tindrà lloc demà 25 de novembre i demà passat, dia 26, a tot Catalunya. Aquest professional del món de la comunicació —és director i presentador del programa Raíces a Ràdio Sant Boi i productor de Ràdio Estel— ens parla de la seva experiència.

Quina és la teva comesa como a coordinador?

Gràcies a la tasca de divulgació que des de la Germandat de Nostra Senyora del Rocío de Barcelona vam efectuar les darreres setmanes, sobretot a través de les xarxes socials, molts germans i germanes es van apuntar com a voluntaris per a la campanya d’aliments Gran Recapte. La meva missió consisteix principalment a gestionar l’equip de voluntaris; tots han de dur una armilla blava identificativa del Banc dels Aliments i fer torns de quatre hores. També m’encarrego de la logística de l’organització: cartells informatius repartits pel centre comercial, bosses de tela on la gent col·loca els productes destinats a la campanya i banyeres, perfectament etiquetades, on es classifica tot el material per a la seva posterior distribució al magatzem. La nostra tasca la duem a terme al supermercat Condis del carrer Aragó, números 96-100, de Barcelona.

Els voluntaris són imprescindibles.

Sí. Els voluntaris són una peça clau en la campanya Gran Recapte. Un cop situats a l’entrada del supermercat, els voluntaris animen els clients a efectuar donacions físiques d’aliments i els indiquen quins eren els més adients: oli, llet, conserves de peix, llegums i verdures…, tot evitant els aliments frescos i refrigerats. Així mateix, proporcionen informació sobre la funció del Banc dels Aliments i sobre la situació de precarietat alimentària que hi ha al nostre entorn.

Què significa per a vosaltres ajudar els més necessitats?

Com que formem part d’una institució religiosa com és la Germandat, hem de tenir molt present que això no és tan sols festa, sinó també devoció, i la devoció comporta ineludiblement estar al costat del proïsme més desafavorit, com bé estableixen els nostres estatuts. Hem de conscienciar els membres de la Germandat que per a moltes persones és cada cop més difícil arribar a fi de mes i poder comprar productes de primera necessitat. Com a cristians, no podem quedar-nos impassibles davant del patiment aliè. Hem de donar un cop de mà a les persones més vulnerables i dedicar-los part del nostre temps. En el context actual d’una societat globalitzada però individualista i deshumanitzada, pren més força que mai el missatge de Jesús, d’estimar-nos els uns als altres.

La Germandat fa altres accions solidàries?

Sí. Hem subvencionat la festa de la castanyada de la Fundació Joan Salvador Gavina, al Raval barceloní. El proper 18 de desembre, a les sis de la tarda, organitzem un festival de nadales rocieras a la parròquia de Santa Anna, a Barcelona, i tot el que es recapti anirà destinat a l’Hospital de Campanya de Santa Anna.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!