La Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha presentat la nova edició de El Vídeo del Papa, per a aquest mes de març, en la qual Francesc demana pregar especialment per les víctimes d’abusos dins de l’Església.

Aquest mes el missatge s’adreça a totes les persones que han estat víctimes d’abusos per part de membres de la comunitat eclesial, perquè trobin en la mateixa Església una resposta concreta al seu dolor i patiment.

Per al Pontífex, les víctimes han de ser “al centre” de tot; són les que necessiten “respostes, accions concretes per reparar els horrors que han patit i prevenir que no es repeteixi”.

L’inici del vídeo comença dient que “demanar perdó és necessari, però no n’hi ha prou”.

Per donar resposta als abusos comesos, cal començar per “treure’ls a la llum a la societat i a les famílies”, proposa el Papa. Es tracta d’una tragèdia que no es pot amagar ni a l’Església, “ni a les famílies, als clubs o a qualsevol altre tipus d’institucions”.

És fonamental, destaca Francesc, que l’Església “ofereixi espais segurs per escoltar les víctimes, acompanyar-les psicològicament i protegir-les”.

Com comenta el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el P. Frédéric Fornos, s.j., “és difícil trobar paraules davant d’aquesta aberració. El Papa desitja que l’Església pregui per les víctimes d’abusos de poder i de consciència, i d’abusos sexuals, per ‘despertar la nostra consciència, solidaritat i compromís amb una cultura de protecció’ i lluitar amb determinació contra tot tipus i forma d’abús”.

En aquest sentit, el P. Fornos subratlla que “aquest espai de pregària pot portar a reflexionar sobre les causes estructurals i ideològiques que han produït aquests abusos i la seva invisibilització”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!