“Quan van començar els combats, teníem al centre educatiu gairebé 500 alumnes que, a poc a poc, vam poder portar amb les seves famílies”, expliquen els salesians des de Khartum.

El Sudan es troba immers en la violència, que sembla no tenir aturador. Els esforços internacionals perquè hi hagi un alto al foc i que les dues parts el compleixin no estan donant fruit i els atacs continuen per la capital.

Des que va esclatar la violència, “no hi ha electricitat ni aigua en molts llocs de la ciutat. Moltes persones estan sortint de la capital cap a zones rurals per por”, comparteixen els salesians, “Khartum és una ciutat buida, tothom és a casa seva, els comerços estan tancats… i el menjar comença a escassejar”.

Davant d’aquest panorama, els missioners salesians estan buscant fórmules per ajudar la població.

ERIC MAIRURA, missioner salesià i administrador de la regió

 “Cal fer arribar aliments i articles de primera necessitat al país. Els missioners al Sudan estan patint la mateixa situació”

Segons aquest missioner, estan en contacte amb els salesians del Sudan, avaluant-ne les necessitats i buscant com fer arribar “l’ajuda a les persones més vulnerables”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!