No apagueu mai el foc que us farà predicadors intrèpids de l’Evangeli”, els ha dit el papa Francesc als seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, durant l’audiència que ha tingut lloc al Vaticà el dissabte 10 de desembre. Els seminaristes i l’equip de formadors del Seminari Conciliar de Barcelona hi han anat acompanyats pel bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova.

El Papa és rebut enmig d’aplaudiments.

“Recordeu que, quan sigueu sacerdots, la vostra primera obligació serà una vida de pregària nascuda de l’agraïment a aquest amor de predilecció que Déu us va mostrar en cridar-vos al seu servei”, ha dit Francesc en el seu missatge adreçat als seminaristes.

I aprofundint en la importància de la pregària, i en concret a partir del Rosari sacerdotal de sant Manel González, ha parlat dels misteris de goig, de dolor i de glòria vinculant-los a la vida dels futurs preveres: “No deixeu mai de rememorar aquest amor de predilecció que vessa i vessarà abundantment en el vostre cor, en la vostra ordenació i la resta dels vostres dies. No apagueu mai el foc que us farà predicadors intrèpids de l’Evangeli, dispensadors dels tresors divins. Uniu la vostra carn a la de Jesús, com Maria, per immolar-vos amb Ell en el sacrifici eucarístic, i també, en la glòria del seu triomf.”

Els presents a la trobada pregant amb el Papa.

Amb ocasió de l’últim consistori, celebrat a Roma l’estiu passat, el cardenal Joan Josep Omella va demanar al Sant Pare que els seminaristes de Barcelona i Sant Feliu el poguessin visitar. El Papa va accedir-hi, concedint ben aviat l’audiència que finalment es realitzà el dia 10.  Aquesta data coincidia amb l’entrada del nou arquebisbe de València, a la qual van assistir el cardenal Joan Josep Omella i el bisbe auxiliar Sergi Gordo, així com el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, els quals, per aquest motiu, no van poder participar en l’audiència pontifícia.

Els seminaristes van preparar amb il·lusió aquesta visita i, amb aquest motiu, van rebre una formació específica sobre la figura del Sant Pare, com a successor de sant Pere a la seu apostòlica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!