En una nota de premsa emesa pel Govern de Nicaragua s’informa que Mons. Rolando Álvarez, bisbe de Matagalpa, i Mons. Isidoro Mora, bisbe de Siuna, han estat enviats al Vaticà aquest diumenge juntament amb 15 sacerdots i dos seminaristes.

La premsa i sectors democràtics de Nicaragua qualifiquen aquesta acció de “desterrament”.

El comunicat diu que les autoritats nicaragüenques agraeixen els esforços del papa Francesc i del cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat, per “les coordinacions discretes fetes” per fer possible l’excarceració.

Mons. Álvarez tenia una ordre d’arrest domiciliari des del 2022 i el 2023 va ser condemnat a 26 anys de presó per suposats delictes de “traïció a la pàtria”, mentre que Mons. Mora va ser detingut el 20 de desembre del 2022 juntament amb 15 sacerdots més.

Les autoritats nicaragüenques també revelen que els bisbes, sacerdots i seminaristes han estat rebuts per les autoritats vaticanes “en compliment d’acords de bona fe i bona voluntat”.

Amb aquestes accions, subratllen, es busca promoure l’entesa i millorar la comunicació entre la Santa Seu i Nicaragua “per la pau i el bé”. També defensen “les possibilitats del diàleg franc, directe, prudent i molt seriós, un diàleg responsable i curós, que ha fet possible arribar a aquest dia de lloança al Déu de tots”.

D’altra banda, el bisbe auxiliar de Managua, Mons. Silvio Báez, des de l’exili a Miami ha expressat la seva alegria: “Dono gràcies a Déu que són fora de la presó els meus germans bisbes, sacerdots i seminaristes. Ha triomfat la justícia. S’ha mostrat el poder de la pregària del poble de Déu.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!