Neus Forcano i Aparicio és llicenciada en Filologia, va cursar estudis històrics de les dones al Centre Duoda de la Universitat de Barcelona i de ciències religioses a l’ISCREB.

S’ha dedicat professionalment a la docència com a professora de llengua i literatura en l’etapa de secundària i batxillerat, que ha combinat amb la participació a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, al moviment social Procés Constituent, a la plataforma Alcem la Veu i a l’Associació Europea de Dones per a la Investigació Teològica (ESWTR).

Ha col·laborat amb xerrades i edició de material amb l’Oficina d’Afers Religiosos i amb l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional sobre espiritualitat, feminisme i religions. Col·labora en l’edició de la revista sobre cristianisme i pensament crític Iglesia Viva.

Amb recorregut en projectes de cooperació internacional, la fundació d’una cooperativa de gestió cultural i la participació en moviments socials i educatius, Neus Forcano s’ha incorporat amb el càrrec de direcció a l’equip de Justícia i Pau des del passat 13 de març.

“En aquest moment, torna a ser clau promoure la cultura de pau, obrir espais de reflexió i debat sobre justícia social i restaurativa, fer acció directa per crear xarxa amb altres entitats, escoles, parròquies, moviments i comunitats i per fer sentir la veu de la nostra associació”, explica Forcano.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!