Neix el portal missioners.cat

S’ha obert al públic el portal missioners.cat, un portal multimèdia que permet conèixer alguns dels missioners i missioneres catalans que hi ha en el món. El projecte també conté un mapa multimèdia, infografies, miniclips i fitxes informatives sobre qui són aquests missioners i missioneres, d’on són, i què pensen sobre temes d’actualitat política, econòmica i social així com d’experiències personals en el terreny del diàleg interreligiós i intercultural.

Missioners.cat és un projecte de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. La directora de l’Observatori, Míriam Díez Bosch, explica que el mapa “és un aparador de testimonis vitals d’aquestes persones. El mapa és obert i està a disposició de tothom per tal que hi puguin fer aportacions, suggeriments, un ús pedagògic a les escoles, entitats religioses…”. La previsió de l’Observatori és anar-lo ampliant i completant amb més aportacions en aquests propers anys.

Senegal, Etiòpia, Guinea Conakry, Perú, Cuba i Bolívia són alguns dels països on encara hi ha missioners catalans; cada cop n’hi ha menys. Amb el temps i els efectes de la secularització a Europa i concretament a Catalunya, els missioners s’han anat fent grans i en queden cada cop menys. Per això, segons explica Díez, cal fer un recull de tots aquests testimonis vitals, de la seva forma de pensar, de les seves experiències en terres llunyanes.

En aquest sentit, la persona que ha enregistrat la majoria d’entrevistes, Jordi Sànchez Torrents, explica a Catalunya Cristiana que “el testimoni d’aquestes persones, la seva vida, ja és tota ella evangelització; és un regal per a tots” i que “s’ha de conservar i recollir el testimoni discret de tanta gent que fa tant de bé a les persones i que viu amb autenticitat la seva fe”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!